Creveți keto cu spaghete de dovlecel

Ești în drum spre silueta ta de vis de vară și te întrebi: ,,Ce să tot gătesc?“. Avem o veste minunată pentru tine. Îți prezentăm o rețetă rapidă de spaghete keto delicioase cu creveți. Vei avea nevoie doar de câteva ingrediente. Baza rețetei noastre este dovlecelul, care este perfect pentru pierderea în greutate. Conține o cantitate mică de carbohidrați, deci nu ne crește aportul caloric. În același timp, datorită fibrelor pe care le conține, este sățios și ajută la menținerea digestiei sănătoase.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei medii
  • 500 g creveți (decojiți și curățați)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 cană de roșii cherry (jumătăți)
  • 2 căței de usturoi (tocat mărunt)
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • sare și piper negru măcinat după gust
  • parmezan ras
  • busuioc proaspăt pentru decor

Mod de preparare:

Spălăm și curățăm dovlecelul. Folosim un spiralizator sau un curățător julienne pentru a face spaghete. Le punem deoparte.

Spălăm și uscăm creveții, punem sare și piper ușor. Încingem 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adăugăm creveții și prăjim timp de 2 până la 3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Scoatem creveții din tigaie și le punem într-un castron.

Curățăm tigaia și încălzim restul de ulei de măsline în ea. Adăugăm usturoiul tocat si lăsăm pe foc până începem să simțim mirosul. Usturoiul tocat se poate arde ușor, așa că îl lăsăm pe foc doar 1 până la 2 minute.

Apoi adăugăm roșiile cherry tăiate jumătăți și le prăjim timp de 3 până la 4 minute până se înmoaie și încep să se destrame. Adăugăm tăițeii de dovlecel pregătiți în tigaia cu roșiile și amestecăm ușor, astfel încât să fie bine încălziți și acoperiți cu suc de roșii. Lăsăm pe foc timp de 2-3 minute, să fie moi, dar totuși crocante.

La final, amestecăm creveții prăjiți și sucul de lămâie în amestec. Amestecăm ușor, astfel încât toate ingredientele și aromele să se îmbine frumos și creveții să fie încălziți. Eventual, mai putem adăuga sare și piper după gust. Dacă ne place mâncarea picantă, putem adăuga puțin chilli.

Spaghetele se pot orna cu pătrunjel tocat și parmezan ras.
Dacă nu ești un fan al creveților, le poți înlocui cu pui sau tofu.

Această rețetă keto este excelentă pentru orice adept al stilului de viață sănătos, care caută o alternativă săracă în carbohidrați, dar gustoasă la pastele tradiționale.

Poftă bună!