Ce alimente să inlcuzi în dieta keto?

Vrei să începi dieta keto și te întrebi ce să mănânci? Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim. Pentru că ne dorim să fie cât mai ușor să slăbești, am pregătit pentru tine o listă clară de alimente, cu care va fi floare la ureche să scapi de kilogramele în plus.

Principiul alimentației în timpul acestei diete este limitarea carbohidraților și creșterea aportului de proteine ​​și grăsimi. Datorită acestui fapt, în corpul tău va avea loc un proces numit cetoză în timpul căruia vei arde spontan grăsimile. Poți atinge acest lucru pur și simplu consumând alimente care conțin doar o cantitate minimă de carbohidrați. Deci, ce să mănânci?

Alimente bogate în proteine

Acestea ajută la menținerea masei musculare în timpul pierderii în greutate. Cea mai bună sursă de proteine ​​este carnea. Carnea de vită, de pui, carnea de oaie de bună calitate, precum și șunca și baconul sunt cele mai potrivite pentru dieta keto. Din pește, se recomandă în primul rând somon, macrou, ton și păstrăv. Cei care iubesc fructele de mare pot include și creveții sau midii preferate în meniul lor.

O parte din dieta ta ar trebui să fie ouăle, indiferent de modalitatea de preparare, sau omletele proteice. De asemenea, poți suplimenta proteinele cu alte alimente care conțin o cantitate mare de proteine, cum ar fi clătitele proteice. Pregătirea lor va dura doar câteva minute, sunt incredibil de bune și, de asemenea, te vor ajuta să slăbești.

Grăsimi și uleiuri sănătoase

Aproximativ 3/4 din caloriile din dieta keto sunt formate din grăsimi, motiv pentru care consumul lor este atât de important. Cele mai bune grăsimi și uleiuri sunt desigur cele naturale: ulei de avocado, ulei de măsline, ulei de cocos, unt și untură.

Ai grijă la margarină, sosurile cumpărate din magazin și uleiurile de calitate scăzută (de exemplu, ulei de rapiță sau de porumb), acestea pot face mai mult rău decât bine.

Fructe și legume cu conținut scăzut de carbohidrați

Ambele îți vor îmbogăți dieta nu numai cu vitamine, ci și cu alte gusturi răcoritoare și noi posibilități.

În ceea ce privește fructele, alege fructe de pădure precum căpșuni, zmeură, afine, acestea conțin o cantitate mică de carbohidrați și totuși au un gust dulce. S-ar putea să te surprindă, dar avocado este tot un fruct și este, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, care sunt mai mult decât de dorit în dieta keto.

Dintre legume, cele cu frunze sunt cele mai bune (spanac, salată verde, rucola, salată de câmp si altele). De asemenea, poți adăuga castraveți, conopidă, broccoli, sparanghel, varză de Bruxelles, varză, țelină apio, ridichi, dovlecel și ciuperci. Poți folosi atât legume proaspete, cât și gătite.

Nuci și semințe

Sunt o sursă de grăsimi sănătoase, sățioase și conțin nutrienți care sunt importanți pentru sănătatea noastră. Recomandăm migdale, alune și nuci, semințe de chia, semințe de floarea soarelui și semințe de in, pe care le poți adăuga în terciuri, iaurt alb sau să le poți mânca simple, ca o gustare rapidă.

Lactate

Produsele lactate de calitate sunt o sursă de mulți nutrienți importanți. Brânzeturile precum gouda, mozzarella și altele sunt alegeri grozave. Dar ai grijă la zaharuri ascunse, amidon și alți carbohidrați. Evită brânzeturile procesate și produsele cu conținut scăzut de grăsimi.

Băuturi și lichide

Multe dintre ele conțin mult zahăr, așa că ai grijă. Corpul tău va aprecia cel mai mult apa cu lămâie, ceaiul verde și alte ceaiuri din plante. În primele zile în care intri în starea de cetoză, supa de casă va fi utilă pentru a furniza electroliți și pentru a ajuta la depășirea „gripei keto”. Evită alcoolul, acesta conține mult zahăr și ar putea interfera cu procesul de cetoză.

Chcete ušetřit čas strávený v kuchyni? Pak jsou tady pro Vás naše dietní jídla Chia Shake, která jsou pro keto dietu stvořená!