› 
Blog   ›   Pierderea în greutate   ›   Beneficiile detoxifierii de primăvară: De ce ar trebui să te gândești la detoxifiere în acest sezon

Kategórie

Beneficiile detoxifierii de primăvară: De ce ar trebui să te gândești la detoxifiere în acest sezon

Filtr

Vine primăvara – un sezon minunat, în care toate se trezesc la viață. După o iarnă plină de alimente nepotrivite pentru organism, am acumulat substanțe nocive – toxine și grăsimi. Și dacă ne ghidăm după proverbul „Corpul nostru este templul nostru”, ar fi fine să încercăm să înlăturăm aceste substanțe prin detoxifierea organismului. De asemenea, detoxifierea presupune și pierderea kilogramelor în plus, așadar, corpul tău va fi pregătit pentru sezonul de vară în costume de baie.

De ce este primăvara perioada ideală pentru detoxifiere?

  • Unul din motivele cele mai importante sunt tocmai toxinele acumulate în organism după perioada de iarnă.
  • Un beneficiu semnificativ al detoxifierii este efectul pozitiv asupra pierderii în greutate. Așadar, primăvara este perioada ideală pentru detoxifiere și slăbit.
  • Detoxifierea ajută la îmbunătățirea digestiei, susține metabolismul și întărește sistemul imunitar.
  • De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamațiilor din organism, la îmbunătățirea sănătății pielii și la creșterea nivelului de energie.
  • Datorită detoxifierii îți poți crea obiceiuri sănătoase și poți intra într-o dispoziție pozitivă pentru restul anului.
  • Natura se trezește la viață și ne creează astfel surse de plante și ierburi, care sunt potrivite pentru detoxifiere. Putem numi de exemplu urzica, aceasta ajută la curățarea organismului.
  • Primăvara este perioada noilor începuturi, așadar, vei avea senzația plăcută că faci ceva pentru tine și corpul tău.

Corpul nostru are propriul său sistem pentru curățare, care include ficatul, rinichii și sistemul digestiv, de aceea, în majoritatea cazurilor poate face față singur substanțelor nocive. Dar dacă acumulăm o cantitate mare de toxine în organism, aceste organe sunt împovărate, ceea ce are un efect negativ asupra sănătății noastre. Prin urmare, putem ajuta corpul cu o detoxifiere țintită și conștientă.

Ce tip de detoxifiere să alegi?

Există multe tipuri de detoxifieri din care poți alege, inclusiv sucuri de curățare, detoxifieri cu alimente integrale și diete de eliminare, astfel încât păți găsi una care să ți se potrivească. La baza unei detoxifieri adecvate stă reducerea substanțelor nocive din organism:

  • Limitarea consumului de zahăr (dulciuri, băuturi îndulcite și alimente cu conținut ridicat de zahăr) și a alimentelor procesate industrial. Acestea ne împovărează corpul și conțin calorii goale. Prin urmare, alege alimente de înaltă calitate și hrănitoare.
  • Dacă vrei să slăbești mai mult în timpul detoxifierii, reduce alimentele care conțin carbohidrați și înlocuiește-le cu alimente dietetice, care conțin proteine ​​și grăsimi bune, cum ar fi de exemplu shake-urile dietetice și alimentele dietetice Chia Shake. 
  • Evitarea țigărilor și a alcoolului. Alcoolul este parțial metabolizat în ficat, care este astfel supraîncărcat inutil.

După cum am menționat deja, corpul tău este un templu, care trebuie îngrijit și menținut sănătos. De aceea, este foarte important să realizăm că detoxifierea nu ar trebui să fie un mare șoc pentru organism. Nu trebuie să fie extremă și nici prea complicată. Pentru început, este recomandată eliminarea substanțelor nocive menționate mai sus.

Ce trebuie făcut pentru o detoxifiere de primăvară?

  • Este important să acorzi prioritate alimentelor bogate în nutrienți, hidratării și practicilor de îngrijire personală, cum ar fi meditația și exercițiile fizice, precum yoga, care susține corpul pe parcursul întregului proces.
  • De asemenea, dacă bei apă caldă cu lămâie și miere dimineața pe stomacul gol, ajută la curățarea intestinelor.
    Apa nu ar trebui să aibă mai mult de 40 °C, pentru a nu se pierde calitatea mierii. 
  • Un alt ajutor util în detoxifiere sunt ceaiurile de detoxifiere, precum ceaiul de slăbit TEATOX – conține rădăcină de păpădie, care ajută ficatul să descompună impuritățile din organism.

Dacă vrei să obții mai multe informații despre pierderea în greutate de primăvară și să afli cum să-ți detoxifiezi corect organismul, urmărește rețelele noastre de socializare și abonează-te la newsletter.

−10 %
Vezi produsul

TEATOX – Ceai de zi pentru slăbit

53,90 lei

(2 recenzii de la clienți)
−20 %
Vezi produsul

Pachet dietetic pentru o săptămână

309 lei

(3 recenzii de la clienți)
−29 %
Vezi produsul

Pachet dietetic pentru 2 săptămâni

535 lei

(4 recenzii de la clienți)
−37 %
Vezi produsul

Pachet dietetic pentru 4 săptămâni

920 lei

(3 recenzii de la clienți)
cogmagnifiermenucross-circle